Мариупольское общество защиты животных

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: the_bat  
Як пом'якшити воду для миття волосся?
oivanova74Дата: Четверг, 08.05.2025, 08:17 | Сообщение # 1
Новичок
Статус: Offline
Вітаю всіх! Зіткнулася з проблемою, яку раніше не помічала. Після переїзду в новий район волосся стало тьмяним, сухим і погано розчісується, хоча шампунь і доглядова косметика залишилися тими ж. Запідозрила, що справа може бути у жорсткій воді. Перевірила – дійсно, вода у нас має високий вміст солей. Тепер шукаю способи, як її пом’якшити.

Питання до вас, форумчани: як пом'якшити воду для миття волосся і якою водою краще мити голову, щоб зменшити негативний вплив? Цікавлять як народні методи, так і більш сучасні рішення. Чи варто купувати фільтр? Можливо, хтось користується кип’яченою або бутильованою водою? Буду вдячна за досвід і поради!

androidskladruДата: Четверг, 08.05.2025, 12:39 | Сообщение # 2
Новичок
У мене була схожа ситуація, коли я жила в гуртожитку з дуже жорсткою водою. Волосся ставало жорстким, ламким і втрачало блиск. Я теж довго шукала відповідь на питання "як пом'якшити воду для миття волосся і якою водою краще мити голову", і ось що мені реально допомогло.

По-перше, я почала кип’ятити воду для останнього полоскання – це знижує вміст кальцію та магнію. Після кип’ятіння даю воді охолонути і додаю кілька ложок лимонного соку або оцту (1 ст. л. на літр). Така вода дійсно пом’якшує волосся і нейтралізує лужне середовище.

По-друге, придбала насадку-фільтр на душ, яка затримує частину солей – це стало справжнім порятунком. Волосся стало значно м’якшим. І ще – раз на тиждень роблю маску з олії кокосу або реп’яхової, щоб відновити пошкоджену структуру.

Тож мити голову бутильованою або кип’яченою водою – гарна ідея, але не завжди зручно. А от фільтр і кислотне полоскання – це реально дієво і недорого.
Прикрепления: 6005039.jpg (19.2 Kb)

maxmer3Дата: Четверг, 08.05.2025, 17:40 | Сообщение # 3
Новичок
Теж стикалась із проблемою жорсткої води після подорожей – у різних містах волосся поводиться зовсім по-різному. Я зараз використовую спеціальний фільтр для душу з іонними смолами та активованим вугіллям – він значно зменшує вміст хлору та солей, і волосся дійсно м’якше після миття.

Також рекомендую звернути увагу на гідролати або ополіскувачі на основі трав – наприклад, ромашки, кропиви або шавлії. Їх можна приготувати вдома або купити в аптеці. Вони не тільки пом’якшують воду, але й мають доглядові властивості. Ось тут ще варіанти як м'якшити воду для миття волосся і якою водою краще мити голову: https://journal.vencon.ua/ua....h-volos.

Ще один лайфхак – використовувати фільтрований лід: я заморожую відфільтровану воду і використовую розтоплену для останнього полоскання – вона "м’яка" за своєю природою. Зручно і корисно для структури волосся.

Тож моя порада – не мучити себе кип’ятінням, а інвестувати в якісний фільтр і підбирати додаткові засоби, що нейтралізують шкоду від жорсткої води.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: